SBS 6
Costa Blanca zuid

Costa Blanca Zuid heeft alles waar u van droomt!


Costa Blanca Zuid is de perfecte locatie voor een tweede huis of een permanent verblijf in Spanje. Het kustgebied in de provincie Alicante heeft meer dan 160 kilometer bijzonder mooie stranden en gebieden van uitzonderlijke schoonheid. Het mediterrane klimaat zorgt voor een aangename temperatuur met weinig regen. Het dagelijkse leven is er goedkoper in vergelijking tot Nederland, de woningprijzen liggen er lager dan gemiddeld. Deze mooie regio, op nog geen 2,5 uur vliegen, biedt alles om er te wonen, werken en recreëren.


Elke dag vliegen diverse touroperators en budgetmaatschappijen vanaf Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Weeze (net over de grens in Duitsland), maar ook vanaf Brussel, Antwerpen, Luik en Oostende. De vlucht naar de luchthavens Alicante of Murcia duurt maximaal 2,5 uur. De luchthavens liggen op maximaal 3 kwartier rijden van uw (vakantie)huis en zijn zonder files bereikbaar.


Waarom Costa Blanca Zuid
Costa Blanca Zuid heeft een zeer gevarieerd landschap; de azuurblauwe zee, duinen en stranden met fijn zand, baaien met rotsen en kliffen, boomgaarden met citrusvruchten, bergen en natuurreservaten. Natuurbehoud en duurzaamheid spelen een grote rol in deze regio. De authentieke uitstraling wordt bij de nieuwbouwprojecten zoveel mogelijk in acht genomen en hoogbouw wordt om die reden dan ook tot een minimum beperkt.


Het dagelijkse leven is hier goedkoper in vergelijking tot Nederland. De huizenprijzen staan niet in verhouding met de Nederlandse woningprijzen en zijn zelfs gemiddeld 30% lager dan aan de Costa Blanca Noord. Door de toenemende internationalisering is de regio met vele bedrijven en diensten uitgebreid. Zo heeft Costa Blanca Zuid bijvoorbeeld een uitstekend wegennetwerk en uitgebreide gezondheidszorg.


Dit prachtig stuk Spanje heeft niet alleen alles om te wonen en te werken, qua recreatiemogelijkheden is de Costa Blanca Zuid onbegrensd. Culinair genieten kunt u in één van de vele lokale restaurantjes die u de typisch Spaanse gastvrijheid bieden. Om een actieve levensstijl uit te oefenen biedt de regio vele faciliteiten zoals bijv. jachthavens en golfterreinen. Ook de wandelaar, fietser en watersporter kan hier het hele jaar terecht.


Aangenaam zacht in de winter, niet te warm in de zomer
Costa Blanca Zuid kent een mediterraan microklimaat dat garant staat voor veel zonovergoten dagen (minimaal 300) en overwegend aangename temperaturen (gemiddeld 20º). De kans op regenachtige dagen is zeer klein omdat de regio beschut ligt door de bergen in het binnenland. Vorst is er vrijwel nooit en extreme hitte met temperaturen van 40 graden of hoger komen hier nauwelijks voor.


Volgens de WHO (Wereld Health Organisation) is de Costa Blanca Zuid het meest gezonde gebied om te wonen en te werken. Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote zoutmeren (salinas) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon. Doordat de luchtvochtigheid erg laag is hebben mensen met artrose en reuma minder last.

Costa Calida

De Costa Cálida is de toeristische naam voor de regio Murcia.

De regio groeit sterk in populariteit. Hoe kan het ook anders: de Costa Cálida biedt meer dan 250 km kust verdeeld over twee zeeën, de Middellandse Zee en de Mar Menor, een mild klimaat (zelfs in de winter!) en veel zon!


Stranden:
De Costa Calida is gezegend met kilometerslange fijnzachte zandstranden, op sommige punten schouder aan schouder met duinen en dennebossen.

De vele dorpen aan de kust prijken met hun promenades en stranden. Dorpsstranden zijn vaak uitgerust met allerlei barretjes en restaurants, waarvan vele een uistekend uitzicht hebben op de Mar Menor en La Manga.

Het zeewater is er erg warm en het is daardoor erg aangenaam zwemmen. De Mar Menor (kleinere zee) is ondiep waardoor het water snel opwarmt. Het strand loopt heel geleidelijk af, waardoor het een uitstekende plek is om te zwemmen voor families met kleine kinderen en iedereen die niet ondergedompeld wil worden in de golven.

De Mar Menor wordt omgeven door de districten San Pedro del Pinatar, San Javier, Santiago de la Ribera, Los Alcazares en La Manga.


Cartagena:
De historische havenstad Cartagena herbergt vele monumenten, musea en een schat aan architectuur van vergane glorie. De stad was een strategisch versterkte havestad aan de Mediterraanse zee gedurende meer dan 2.000 jaar.
 

De Manga Club:
Het wereldberoemde 5-sterrenresort La Manga Club bevindt zich dicht bij de zuidkust aan de Mar Menor. het beschikt over een eigen 18-holes golfbaan en accomodatiefaciliteiten van wereldklasse. Een luxe speelplaats op maar liefst 1.400 hectare weelderig, golvend landschap, bevolkt door palmbonen en citroenboomgaarden.


Ontspanning & recreatie:
De Costa Calida biedt een grote variatie aan sport en recreatieve activiteiten. De grotere steden beschikken allemaal over moderne sportscentra, vaak uitgerust met paddle- en tennisbanen die u kunt huren. Diverse manèges bieden begeleide ritten en lessen. Er zijn behoorlijk wat golfbanen aan de kust en nog veel meer in de binnenlanden op afstand van ca. 1 uur richting Alicante.

Vele kilometerslange jogmogelijkheden verleiden zowel hardlopers als wandelaars. Een groot gedeelte van het gebied is vrij vlak met rustige wegen zodat het ook voor fietsers een genot is om er te zijn. Er zijn diverse sporthavens waar u boten kunt huren, mét of zonder bemanning. De meeste watersporters kunnen hier hun hart ophalen met duikscholen, windsurfmogelijkheden, zeilscholen, en kanoën wat u meerdere pekken kunt beoefenen.
 

Keuken:
Het platteland van de Costa Calida is erg vruchtbaar en er daarom ook een grote hoeveelheid vers fruit en groenten te krijgen, die de basis vormen voor de regionale keuken. Rijst is gemeengoed en vindt zijn weg naar vele lokale gerechten. De overvloedige en gevarieerde zeevruchten afkomstig uit de Mar Menor en de Mediterraanse zee, vormen tezamen met wild en vlees van gefokt vee dat in de nabijgelegen bergen graast, een smakelijk plaatje.


Klimaat:
Costa Cálida is gezegend met een een mild Mediterraans klimaat en geniet van ongeveer 315 zondagen per jaar. Minimum temperaturen schommelen tussen de 12 en 14C en maximum temperaturen in de winter tussen de 20 en 22C. Zomertemperaturen vairëren van 18-20C minimum tot en met 30-35C maximum. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 19C.


Dit zijn de 7 belangrijkste redenen die u zullen helpen begrijpen waarom de Costa Cálida voor veel Europeanen hun favoriete vakantiebestemming is:

1. De Mar Menor:
Met 180 vierkante kilometer oppervlakte is het de grootste zoute lagune van Europa. Het wordt van de Middellandse Zee gescheiden door La Manga del Mar Menor, een smalle strook land van 22 kilometer lang. Het is er ideaal om te zwemmen in het ondiepe water en om watersporten te beoefenen.

2. Het weer:
Met een jaarlijks gemiddelde van 19 graden en meer dan 3.000 zonuren per jaar geniet de Costa Cálida van een geweldig klimaat. Één van de beste in heel Europa!


3. De Gastronomie:
Murcia staat bekend om de kwaliteit van haar producten en de vele uitstekende restaurants verspreid over de regio. De Murciaanse keuken is bekend om haar superverse groenten (van de omliggende landbouw), verse vis, kaas en de heerlijke lokale wijnen. Ze wordt ook gekenmerkt door de typische éénpansgerechten, ook wel «lepelgerechten” genoemd.


4. Natuurparken:
Calblanque, Cabo de Palos, Sierra Espuña en La Azohía, zijn enkele van de plaatsen die elke natuurliefhebber of wandelaar moet bezoeken. Murcia is een provincie met een grote diversiteit aan landschappen, talrijke natuurparken, ongerepte stranden en baaien met ongerepte zeebodems die door duikliefhebbers zeer worden gewaardeerd.

 
5. Prijzen:
De latere stedelijke ontwikkeling van de Costa Cálida tegenover andere kusten maakt het nog steeds mogelijk om er aan zee woningen te vinden tegen betaalbare prijzen. Prijzen kunnen gemiddeld 10-15% goedkoper zijn dan in de naburige Costa Blanca.

 
6. Nieuwe Luchthaven:
De opening van de nieuwe internationale luchthaven van Corvera in januari 2019 heeft de hele regio een nieuwe dynamiek gegeven. Er komen steeds meer luchtvaartmaatschappijen met regelmatige vluchten naar de meeste Europese bestemmingen. De luchthaven van Alicante ligt ook op korte afstand van het noordelijke deel van de Mar Menor.

 
7. Cultuur:
De Costa Cálida is een regio met een lange geschiedenis. Vooral de stad Murcia is zeer rijk aan gebouwen van grote architectonische waarde, zoals de kathedraal en het casino. En in Cartagena kunnen we genieten van een gezellige oude stad, zelfs met een Romeins theater. Lorca en Caravaca de la Cruz zijn zeker ook een bezoek waard. Daarnaast organiseert Murcia elk jaar tentoonstellingen, festivals en concerten.